Het Detacheringsdagboek: plaatsing bij Change binnen 48 uur

16/8/2024
Julian van der Kieft
Eigenaar

In ‘Het Detacheringsdagboek’ nemen we je mee in het detacheringsproces: van eerste belletje tot laatste handtekening. Zo krijg je een beter beeld van hoe en wat we doen.

Op woensdag 10 juli werd ik gebeld door iemand die ik al héél lang niet had gesproken. Helaas zat ik in overleg, maar kregen we elkaar wel te pakken toen ik hem terugbelde. Hier na ging alles snel met Peter-Harm Schalk van Change. Hoe snel? Dat lees je hierna…

Woensdag 10 juli 2024 om 14.49u

Ik kom uit mijn overleg, dus gelijk maar even Peter-Harm terugbellen. Dat wij elkaar voor het laatst hadden gesproken toen hij bij Bol.com zat (ergens eind 2018), heeft er kennelijk niet voor gezorgd dat we elkaar uit het oog zijn verloren. Ik had zijn bewegingen gevolgd, en hij die van mij ook. Toen ik Peter-Harm sprak was al snel duidelijk dat hij een goede, maar bovenal snelle oplossing zocht voor zijn uitdaging bij Change. Veel tijd was er niet, dus morgen maar doorpraten. Natuurlijk kan ik het niet laten om alvast met Koen te schakelen en een aantal namen op een “lijstje” te zetten.

Donderdag 11 juli 2024 om 09.50u

Peter-Harm en ik hebben een prettig gesprek waarin we even kort bijpraten over de afgelopen jaren. Al snel blijkt dat de nood echt hoog is, want waar vaak de uitspraak is of iemand gisteren of uiterlijk maandag kan starten, was dat hier daadwerkelijk het geval. Een mooie, maar korte uitdaging, als Teammanager bij Change. Enerzijds om de huidige koers door te vertalen en vast te houden. Anderzijds om het speelveld klaar te maken voor de nieuwe teammanager die in september gaat starten. Gelukkig stonden er al een aantal mensen op het “lijstje” die aan alle criteria voldoen.

Donderdag 11 juli 2024 om 11.42u

Koen en ik zijn uit de startblokken geschoten en hebben meerdere kandidaten benaderd. Er lijken 3 geschikte kandidaten te zijn. Echter heeft 1 van de 3 wat restricties als het gaat om aanwezigheid op kantoor. De andere 2 zijn zowel direct beschikbaar als bereid om 5 dagen per week naar kantoor in Amsterdam te reizen. Toch maar even snel nogmaals schakelen met Peter-Harm. De voorkeur gaat toch echt uit naar snel starten én dagelijks op kantoor.

Donderdag 11 juli 2024 om 13.35u

We hebben 2 kandidaten die voldoen aan het profiel. Beide kandidaten zijn op dit moment een persoonlijke korte motivatie aan het schrijven en die gaan we vanmiddag officieel voorstellen. Goed moment om Peter-Harm nog even te bellen en gelijk af te stemmen of hij vandaag of morgen nog tijd en ruimte heeft om de kandidaten morgen te spreken. Er is tijd in zijn agenda en zijn voorkeur is om 1 iemand te spreken.

Donderdag 11 juli 2024 om 15.08u

De kandidaten zijn voorgesteld per mail en we kunnen direct doorpakken. Peter-Harm wil graag morgen in gesprek met Ravin Alam. Hij past goed bij het gevraagde profiel en kan maandag starten. Het gesprek gaat morgen om 13.30u plaatsvinden. Gelijk Ravin even gebeld om hem goed voor te bereiden.

Vrijdag 12 juli 2024 om 14.46u

Het gesprek was kort maar krachtig (10 minuten) en van beide kanten positief, dus we gaan starten. En wel aankomende maandag om 08.45u. Nu snel alle contracten met alle partijen rond maken en dan kan het grote feest gaan beginnen!

Maandag 15 juli 2024 08.45u

Ravin is gestart aan een nieuwe opdracht via Primox. Na het korte gesprek tussen Ravin en Peter-Harm is het vertrouwen er vanaf de eerste dag geweest. Op naar een mooi vernieuwd avontuur voor ons allemaal!

Zo fijn om wederom te merken dat gesprekken met mensen uit het verleden nog steeds leiden tot een goede invulling van een detacheringsopdracht! Kunnen we jou ook helpen aan de ideale kandidaat of baan? Je weet ons te vinden.

No items found.

Download de white paper

In deze white paper gaan we door op het onderwerp van dit artikel. Vul je gegevens in, klik op versturen en download direct de white paper: 'Het Detacheringsdagboek: plaatsing bij Change binnen 48 uur'.

Er ging iets mis bij het versturen. Lukt het bij de tweede keer nog niet?
Stuur ons dan een mailtje naar info@primox.nl.

Gerelateerde artikelen

Blog Marjolein: 1 gesprek, 1 match

Blog
Testimonial
Detachering
In dit blog vertelt - inmiddels vaste medewerker - Marjolein hoe zij aan haar eerste opdracht kwam via Primox.

Blog Martine: Over NS, Vattenfall en vast cont(r)act bij Primox

Blog
Detachering
Consultants
Vorig jaar juni schreef Martin een blog over haar eerste opdrachten voor Primox. Hoogste tijd voor een update!

Blog Martine: Het risico van de perfecte match

Blog
Detachering
Primox
Consultants
In alweer de derde blog van Martine lees je over het leven als gedetacheerde teamleider. Dit keer: het risico van het vak...
Nieuwsbrief

Primox in je mailbox

Schrijf je in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief over klantcontact, werving & selectie en detachering met interessante inzichten en een externe co-host.

Gelukt, je hebt je ingeschreven voor de nieuwsbrief van Primox!
Er ging iets mis. Blijft het misgaan? Stuur een mailtje naar info@primox.nl. Dan schrijven wij je in.